ICA SUPERMARKET I SAMARBETE MED RÖDA KORSET En god handling

I år är det 100 år sedan vi bröt ny mark och skapade ICA med nytänkande, lokala handlare i samverkan. Det firar vi genom att samla våra styrkor och arbeta ännu mer för vår gemensamma framtid!

Så vill vi göra skillnad

På ICA Supermarket har vi, tillsammans med Röda Korset, startat insamlingen En god handling. Pengarna som samlas in går till Röda Korsets arbete med läxhjälp, språkcaféer och andra aktiviteter som bidrar till att vårt samhälle utvecklas på ett socialt hållbart sätt. 

Så kan du vara med och bidra

 • Köp ”Veckans goda handling”. 
  Vissa veckor finns en kampanjvara i din supermarketbutik där minst 1 krona går till insamlingen.
 • Köp bärkassen för En god handling.
  För varje kasse går 3 kr till insamlingen.
 • Skänk 20 kr med en scanning-bricka i kassan.
  Plocka en scanning-bricka när du ska betala i kassan.
 • Swisha en slant till 123 074 7220!
  Du kan alltid swisha din gåva – inget bidrag är för litet.

Självklart kan du alltid kontakta din närmsta rödakorskrets för att få veta mer hur du kan stötta eller bli volontär.


Swishnummer en god handling

Röda korsets verksamhet

Svenska Röda Korset grundades 1865 och är en del av världens största humanitära frivilligorganisation. Med i rörelsen  finns miljontals volontärer med viljan att hjälpa andra människor.

I Sverige finns drygt 800 lokala rödakorskretsar spridda över landet. Inom det nationella arbetet ligger en stor del i att förhindra olika former av utanförskap och ensamhet. Det här gör man bl a genom att utbilda och skapa möten. Läs gärna mer om Röda Korsets verksamhet.

röda korsets verksamhet

Vanliga frågor och svar

Varför har ICA Supermarket och Röda Korset en gemensam kampanj?
ICA och Röda Korset har ett brett samarbete sedan många år. Det inbegriper bland annat rödakorsknappen på pantmaskinerna och den nyligen lanserade Tack-lotten. Samarbetet har formellt pågått sedan 1999 men lokala samarbeten handlare och kretsar emellan har funnits betydligt längre än så.

Var går pengarna?
Pengarna som samlas in till En god handling går till nationell verksamhet. Svenska Röda Korset kontrolleras av Svensk insamlingskontroll med kravet att högst 25% av de totala intäkterna går till administration. De senaste åren har Röda Korset använt max 14%. Så använder Röda korset sina pengar

Går pengarna till verksamheter nära mig?
Delvis. Pengarna som samlas in portioneras ut till Röda Korsets kretsar runt om i Sverige. Är det däremot butikens egen insamling eller projekt går inkomsterna till din lokala rödakorskrets.

Jag har inte swish. Finns det flera sätt att skänka pengar direkt?
Ja, du kan även skänka till vårt insamlingskonto Bankgiro: 900-8004 / Plusgiro: 900 800-4 och märk insättningen med ”En god handling”

Hur länge pågår En god handling?
Insamlingen pågår under hela 2017 sen är planen givetvis ett fortsatt brett samarbete framåt.