Certifieringar

Certifieringar

På Malmborgs älskar vi god mat. Men för att kunna laga gott, oavsett om det handlar om vardagsmiddagen eller stora kalaset, behövs bra och fräscha råvaror.

Därför arbetar vi oavbrutet med att utveckla vårt sortiment. Dels genom att ta in nya spännande produkter, dels genom att se till att de produkter som finns i våra butiker håller högsta kvalitet, är odlade på bästa tänkbara vis, men också tillverkade på ett schysst, säkert och rättvist sätt.

I våra fiskdiskar hittar du till exempel inga fula fiskar eller skaldjur som är rödlistade och därmed utrotningshotade. Mycket av det kött som säljs är närproducerat och eller ekologiskt.

Vår avdelning för frukt och grönt fylls kontinuerligt på med nytt, gott och fräscht, många gånger från odlare i närområdet. Och i hyllorna hittar du annat som är märkta med exempelvis Fair Trade, Svanenmärket eller Nyckelhålet. Vi jobbar dessutom aktivt för att minska matsvinnet, till exempel genom att laga goda och nyttiga lunchrätter att ta med. På så sätt behöver vi inte slänga bra mat helt i onödan.


Våra certifieringar

Svanen

Officiell nordiskt miljömärke, som även tilldelats ICA Malmborgs butiker, som bland annat används för märkning av kemiska varor, hygienartiklar och maskiner. Visionen är ett hållbart samhälle. 

KRAV

ICA Malmborgs alla butiker är KRAV-certifierade. Det är en certifiering för ekologisk märkning som bland annat står för bra miljö, god djuromsorg, god hälsa och socialt ansvar.

MSC & ASC

MSC

Miljömärke för fisk från världshaven där fisket skett med hjälp av godkända metoder och på fiskbestånd och skaldjur som tål fiske. Eftersom ICA Malmborgs bara säljer MSC-märkt fisk är även våra butiker certifierade enligt MSC.

 

ASC

En hållbarhetsmärkning för fisk- och skaldjur som visar att fisken, exempelvis lax, och skaldjur, odlats på ett miljömässigt ansvarsfullt sätt. Samtliga ICA Malmborgs butiker är också ASC-certifierade.

Miljösmart butik

Märkningen Miljösmart butik betyder att vi har tydliga mål och löpande uppföljning av vårt miljöarbete inom områden som matsvinn, energi och plast. Att vara en Miljösmart butik betyder också att butikspersonalen utbildas löpande i miljöfrågor.

Kvalitetscertifierad butik

Det här är ICA:s egen certifiering som innebär att vi hanterar våra varor på ett omsorgsfullt och korrekt sätt, enligt standard för svensk livsmedelshantering.