Hoppa till sidans innehåll

Recept

Passionsfruktparfait på en bädd av exotiska frukter

Här är ett riktigt lyxigt och charmant recept på passionsfruktparfait på en bädd av exotiska frukter. En otroligt god efterrätt som kräver lite förberedelse och som du serverar med valfri exotisk frukt och lite mynta. Alla kommer att älska det här!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001.

Ingredienser

  • 10 passionsfrukter
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • några droppar citron

Till servering

  • färsk frukt (t ex mango)
  • ev lite mynta

Gör så här

  1. Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ut fruktköttet med en sked.
  2. Passera genom en sil så att kärnorna kommer bort. Smaka ev av med några droppar citron.
  3. Vispa äggulor och socker till en hård pösig kräm. Vänd ner passionsfruktjuicen.
  4. Vispa grädden till hårt skum. Vänd ner den.
  5. Lägg plastfolie i en form som rymmer ca 1 1/2 l (för 8 port). Häll ner smeten i formen och frys allt i minst 4 timmar.
  6. Ta upp ur frysen och stjälp upp parfaiten på en skärbräda. Skär i snibbar eller skivor och servera på fruktbädd med en myntakvist och lite passionsfruktkött med kärnor.