Kusligt!

Ryslig hallonpaj till halloween

Hallonpaj för den som inte blir mörkrädd i första taget. Med färdig smördeg som pajskal och hallon som blooodig fyllning är den busenkel att göra!

Så gör du!

  1. 1. Du behöver

    För att skapa denna lilla mardröm behöver du ICAs veganska smördeg 250 g, 500 g färska eller frysta hallon, 1 msk majsstärkelse, en pajform ca 27 cm i diameter samt 1 ägg till pensling. Extra gott blir det om du serverar med vaniljglass eller vaniljsås. 

  2. 2. Blodigt innehåll av hallon

    2. Blodigt innehåll av hallon

    Blanda hallonen med majsstärkelsen och lägg i botten av en pajform. 

  3. 3. Skapa ansiktet

    3. Skapa ansiktet

    Skär degen rund så den passar formen. Skär ut mun, näsborrar och ögon och lägg ansiktet på hallonen.  Av den överblivna degen rulla 2 lite större bollar till kinder, en större till hakan och pannan samt en mellanstor boll till nästoppen och 2 mindre till näsvingarna. Lägg sen det rysliga ansiktet uppe på hallonen.

  4. 4. Extra glow

    4. Extra glow

    Glöm inte att addera tänder i munnen! Sen trycker du till degen i kanterna och justerar ansiktet tills du är nöjd med ditt mästerverk. Dags att pensla med ägg för extra glow och sen skjuts in i ugnen i 25 minuter på 200 °C.

  5. 5. Redo att servera

    5. Redo att servera

    Sådär! Redo att servera med glass även om vi förstår att det tar emot att skära i detta vackra ansikte. Happy halloween!

Artiklar (1296)