Kidneybönbiffar med jalapeño och majsyoghurt
Dessa kidneybönbiffar med jalapeño är en vegetarisk rätt som serveras med en svalkande majsyoghurt. Biffarnas matighet får du från kidneybönor och potatis medan det härliga stinget kommer från jalapeñon. Majsyoghurten kompletterar väl.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
Kidneybönbiffar
Majsyoghurt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Tomatkokt matvete: Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och chilisåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller bönor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God nyttig vardagsmat! Det gick utmärkt att byta ut jalapeños mot 1 tsk chilipulver och 0,5 tsk salt utövar det som var i receptet.
Amanda
2022-10-07Min dotter som äter vegetariskt gillade dessa biffar skarpt, och även jag. Jag kryddade lite mer. Gott med jalapeno och att biffarna inte var helt släta i konsistensen. Enkelt att laga när potatisen redan fanns kokt i kylen och bönorna fanns konserverade.
Cecilia
2010-09-15