Gyllene morotssoppa
Denna gyllene morotssoppa är både mättande och god. Låt morot, potatis, lök och buljong koka med gurkmeja, kajennpeppar och ingefära före du mixar soppan. Tillsätt sedan grädden och toppa med grovt riven morot före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008
Ingredienser
4 portioner
5 morötter à 100 g
1 gul lök
2 potatisar
2 vitlöksklyftor
2 tsk färsk riven ingefära
1 krm kajennpeppar
1 krm gurkmeja
1 hönsbuljongtärning
6 dl vatten till hönsbuljongtärningen
1 lime
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk olivolja
salt och peppar
För alla
Glutenfri. Äggfri, men kontrollera buljongtärningen.
Gör mjölkfri: byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Oatly eller Go Green, och kontrollera för säkerhets skull buljongtärningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi784 KJ / 187 kCal
Kommentarer
Riktigt gott! Tog i alla morötterna och hade sedan vid servering på rostad grovhackad mandel istället. Hade även i 2 krm cayenne då vi gillar stark mat. Bra soppa när man har morötter och grädde hemma man behöver använda upp! Kommer laga den fler gånger!
Viktoria
2023-08-27Soppan var enkel att göra och överraskande god. Gick hem hos hela familjen! Skippade morötterna på toppen då jag inte hade nog hemma, och den var god ändå.
Klara
2023-05-02Så god soppa! Den har blivit en favorit. Jag byter ut grädden mot en burk kokosmjölk. Dåkänns den än mer asiatisk och nyttig.
Anna
2021-12-06