Potatismos med dijonsenap

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Potatismos med dijonsenap

Potatismos med dijonsenap är en variant på vanligt potatismos, fast med lite extra sting. Med smör och socker lyfter du fram potatisens smaker och med hjälp av gurkmejan får du en fantastisk färg på moset.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Potatismos med dijonsenap

Ingredienser

4 portioner
1 kg  potatis (mjölig sort)
25 g  smör
2 tsk  gurkmeja
1 msk  socker
1 tsk  salt
1 krm  peppar
2 - 2 1/2 dl  mjölk
1 msk  dijonsenap

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med soja- eller havrebaserad ersättning, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kyckling med indisk smak
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronmandlar
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Blomkål med senapsfrön och ramslök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskfilé med lökröra
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Solgul shot
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga