Scones med filmjölk

Baka scones till helgfrukosten eller afternoon tea-bjudningen. Med filmjölk i smeten blir sconesen extra saftiga och goda. Servera nygräddade med smör och ost eller på engelskt vis med clotted cream och marmelad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi618 KJ / 148 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein3 g
Kommentarer
13 stTog naturell yoghurt 3% istället och bytte ut 1/3 av mjölet (tog Manitoba)med havregryn samt tog mindre bakpulver men istället liiite bikarbonat. Enligt mig och familjen blev det de godaste och saftigaste scones någonsin😎
Nina
Kan man göra degen dagen innan?
Robert henrik
Hej Robert! Tyvärr så fungerar inte när bakpulver används. Degar med bakpulver behöver bakas av direkt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Toppen recept, underbart goda! Familjens favorit. Tips som jag gör är att jag river ner kallt smör istället för att ha rumstempererat.
Linda maria