Scones med filmjölk

Baka scones till helgfrukosten eller afternoon tea-bjudningen. Med filmjölk i smeten blir sconesen extra saftiga och goda. Servera nygräddade med smör och ost eller på engelskt vis med clotted cream och marmelad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Ingredienser
ca 10 st
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
2 dl filmjölk
1 uppvispat ägg
1 msk rörsocker
Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi618 KJ / 148 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein3 g
Kommentarer
Kan man göra degen dagen innan?
Robert henrik
2025-05-19Hej Robert! Tyvärr så fungerar inte när bakpulver används. Degar med bakpulver behöver bakas av direkt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-05-22Toppen recept, underbart goda! Familjens favorit. Tips som jag gör är att jag river ner kallt smör istället för att ha rumstempererat.
Linda maria
2025-01-18Lätt att göra, goda. Bytte ut 4dl vetemjöl mot 2dl vetemjöl och 2dl grahamsmjöl 😃
Rebecca
2024-12-10