Vörtbröd eller bullar

Vörtbröd är ett klassiskt julbröd som bakas med sirap, kvarg och kryddas med ingefära, kryddnejlika, pomerans och julens drycker; julmust, svagdricka, mörk öl eller porter. Brödets söta, mustiga smak passar både ost och julskinka. Gott och hemakat till julfrukost eller julbord.

Ingredienser
32 bullar
50 g färsk jäst
33 cl julmust eller svagdricka
33 cl mörk öl eller porter
250 g kvarg (10 %)
1 dl brödsirap
4 tsk salt
1 msk mald ingefära
2 msk malda pomeransskal
1/2 tsk malda kryddnejlikor
2 dl russin
ca 20 - 22 dl rågsikt (22 dl motsvarar ca 1,1 kg)
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 2 stora bröd eller 32 bullar.
02:00:00
00:30:00
00:40:00
00:40:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Energi700 KJ / 167 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g
Kommentarer
9 stÄr det verkligen o gr protein i bröder??????
Ulf
Hej Ulf! Det var ett tekniskt fel som gjorde att inte hela beräkningen visades. Nu finns fullständig information igen och den är beräknad per fralla. Hoppas du gillar brödet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Har gjort bullar men nu denna gången skall jag göra två limpor kan man lägga dom i brödformar och grädda dom i ugnen sen?
Anette
Väldigt gott bröd! Blir stora och fina limpor. Helena
Helena
Blir hur bra som helst Mycket godare än köpt Kul att baka med öl och must 🤶🏼
Agneta
Jag byter ut russinen mot tranbär och gör bullar, inte limpor. De är väldigt populära!
Katrin
En favorit som jag bakar varje år. Så mycket smak.
Susanne
Strålande gott. Jag tänkte det här kommer inte ha jäst men det hade det! Och ruggigt gott
Marie
Ett fantasktiskt gott bröd, det blir en favorit hemma hos oss!
Annika
Supergoda och väldigt "snygga" bullar! Baka dom, du ångrar dig inte.
Ann-sofie