Viltfärsjärpar med sockerärter
Viltfärsjärpar med sockerärter är ett fantastiskt recept som bara måste provas! Härligt köttiga järpar, med smak av vilt, serveras med ljuvlig gräddsås, kokt potatis och färggranna sockerärter. Låt er väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2014
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g älgfärs
900 g potatis
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
1/2 kruka persilja
150 g sockerärtor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, ris- eller sojalaternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2344 KJ / 561 kCal
Fett22.5 g
Kolhydrater47.8 g
Protein37.6 g
Kommentarer