Älgfärsbiffar med örtsenap
Dessa ljuvliga biffar på älgfärs och örtsenap går snabbt att tillaga samtidigt som receptet ändå andas lyx! Servera biffarna med viltsåsen och rotfrukter, kantareller samt rårörda lingon. Garnera gärna med lite timjan.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
Ingredienser
4 portioner
Älgfärsbiffar
400 g älgfärs (eller nötfärs)
1 msk potatismjöl
2 msk senap smaksatt med timjan och rosmarin (till 2 msk senap beräkna 1 tsk timjan och 1 tsk rosmarin)
1 tsk salt
1 1/2 krm nymalen svartpeppar
1 1/2 dl vatten, mjölk eller grädde (ev mer om det behövs)
2 msk smör
Skysås
2 dl vatten
1 msk konc viltfond
1 msk smör
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri respektive mjölkproteinfri: välj vatten, laktosfri mjölk eller ersätt mjölk med t ex Solhavre. Stek i enbart olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Nja… det blev lite sådär, gjorde allt enligt receptet men jag tror inte att jag gör om detta.
Mitra
2024-02-05Smakrikt och väldigt gott. Jag gjorde gräddsås på skyn och bröt av såsen med en skvätt whiskey och soya i.
Lotta
2023-12-30Mycket god smak, inte så förtjust i rosmarin tog oregano istället i senapen.
Marianne
2023-12-15