Vegansk julskinka av rotselleri

Vegansk julskinka av rotselleri är ett måste på varje grönsaksätares julbord. När man griljerat rotsellerin liknar den en julskinka, men smaken är helt annorlunda. När rotselleri bakas i ugn får den en härligt söt och nötig karaktär som är god till senapsgriljering.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Gör så här
01:00:00
01:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi665 KJ / 159 kCal
Fett12 g
Salt0.4 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer
17 stÄlskar den här! Gör den varje jul!
Ronja
Nja, det här var ingen höjdare.
Christina
Kan man flrlag till viss del dagen innan om man vill äta den varm dagen efter? Hur lång tid är lämpligt att ha kvar att laga den ? Eller är det bättre att göra klart och vörm en stund innan griljeringen?
Eva
Hur länge håller den sig? Fixar den att frysas?
Britt
Hej! Har ni förslag på vad man kan servera till "skinkan"? Gärna barnvänliga och okomplicerade förslag!
Turid
Hel klart en av mina "skink" favoriter. Tack för bra recept!
Patrik
Ingen hit! Men den gick att äta med hjälp av rejält med sriracha-mayo...
Johann
Jättegod alternativ, hos oss har den blivit en klassiker! Om man vill laga den dagen innan och äta den varm, är det lämpligt att griljera den samma dag som den ska ätas?
Terese
Ingen julskinka
Jonas
Jag gjorde denna dagen innan och använde en liten rotselleri, var ganska lätt att göra och den smakade bra dagen efter också =D Känns som om den funkar bra även när det inte är jul =)
Julia