Torsk med äggkräm
En fräsch rätt som faller både stora som små i smaken. De kokta äggen hackas sönder och blandas ihop med färsk persilja och krämig smetana, och är det perfekta komplementet till ugnstillagad torsk. Ät rätten ihop med kokt potatis och röd mangold, och du är hemma!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018
Ingredienser
4 portioner
Fisk
600 g torsk
900 g fast potatis
Äggkräm
3 ägg
2 dl smetana
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
salt
peppar
Grönsaker
1/2 blomkål (1/2 motsvarar ca 400 g)
65 g röd mangold
För alla
Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Rosta blomkålen i ugnen med olja, salt, peppar och pressad vitlök. Eller skär den tunt och blanda med salladen.
Blanda salladen med en vinägrett. Blanda lite rostad lök i äggkrämen.
Blanda salladen med en vinägrett. Blanda lite rostad lök i äggkrämen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2395 KJ / 570 kCal
Fett27 g
Salt2.23 g
Kolhydrater40 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer