Torsk med äggkräm

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Torsk med äggkräm

En fräsch rätt som faller både stora som små i smaken. De kokta äggen hackas sönder och blandas ihop med färsk persilja och krämig smetana, och är det perfekta komplementet till ugnstillagad torsk. Ät rätten ihop med kokt potatis och röd mangold, och du är hemma!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018

Torsk med äggkräm

Ingredienser

4 portioner

Fisk

600 g  torsk
900 g  fast potatis

Äggkräm

3   ägg
2 dl  smetana
1/2   ask färsk persilja (à 20 g)
salt
peppar

Grönsaker

1/2   blomkål (1/2 motsvarar ca 400 g)
65 g  röd mangold

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Rosta blomkålen i ugnen med olja, salt, peppar och pressad vitlök. Eller skär den tunt och blanda med salladen.

Blanda salladen med en vinägrett. Blanda lite rostad lök i äggkrämen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2395 KJ / 570 kCal
Fett27 g
Salt2.23 g
Kolhydrater40 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kokt torsk med grönsaker och blomkålspuré
Betyg 3.4 av 5.
98 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt torsk med äggsås
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med sockerärtor och dragon
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt torsk med kall äggsås
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimmad torsk med ansjovismajonnäs
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med äggsås
Betyg 4.5 av 5.
107 personer har röstat
Under 45 min att tillaga