Tomatpasta med kyckling och ruccola

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
0Klimatsmart
Tomatpasta med kyckling och ruccola

Underbart pastarecept med tomat, persilja och kyckling, som är färdigstrimlad, vilket gör att den går snabbt och enkelt att laga. Koka pastan, stek kycklingen och blanda tillsammans med tapenade och tomater. Servera med rivig ruccola för en fulländad måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014

Tomatpasta med kyckling och ruccola

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta (gärna lumaconi)
600 g  strimlad kycklingfilé
1 tsk  olja
salt och peppar
250 g  körsbärstomater
1/2   kruka persilja
1 dl  tapenade soltorkade tomater
65 g  rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Hacka och blanda i 2 msk (för 4 port) kapris för lite syrlig smak. Kycklingen behöver inte putsas. Vill man kan man istället hälla av fettet när kycklingen är färdigstekt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2209 KJ / 529 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein45 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med hemgjord pesto på basilika och ruccola
Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med sojabönor och tomatsallad
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med gremolata och kycklingspett
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tagliolini med plommontomat och mozzarella
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Piadina med ost och skinka
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga