Recept: Tomat- och fetaostsallad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 15 min

Tomat- och fetaostsallad

Betyg
11 röster

Tomat- och fetaostsallad är en njutbar modern sallad med touch av Medelhavet. Rödlök, basilika och olivolja är smaskiga ingredienser. Myntablad tillför en spännande smak till salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007.

Ingredienser

  • 1 kg blandade tomater
  • 200 g fetaost
  • 2 rödlökar
  • 1 dl basilikablad
  • 2 msk plockade myntablad
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär tomaterna i bitar och lägg på ett stort fat eller form.
  2. Bryt fetaosten i bitar och lägg på tomaterna. Skala och strimla rödlöken. Riv basilika och mynta i bitar (använd inte kniv).
  3. Fördela örterna och rödlöken på tomaterna. Ringla över olivolja, salta och peppra.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost.