Tomat- och fetaostsallad

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
2
Tomat- och fetaostsallad

Tomat- och fetaostsallad är en klassisk sallad som får tankarna att åka till södra Europa och Medelhavet. Rödlök, basilika och olivolja är smakrika ingredienser. Myntablad i denna version tillför en extra spännande smak till salladen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Tomat- och fetaostsallad

Ingredienser

4 portioner
6   tomater (ca 800 g)
150 g  fetaost
1   rödlök
1/2   kruka basilikablad
1/4   kruka myntablad
1/2 dl  olivolja
1/2   citron
flingsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt eller tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

VEM använder 1 dl olja, sjukt

Olivia

2021-12-08

Tack för era kommentarer Olivia och Kirsi! Vi har uppdaterat receptet och justerat mängderna i salladen. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-04-11

Superduper gott!! Man behöver dock inte använda så mycket olivolja.

Kirsi

2007-08-25

Näringsvärde per portion

Energi1045 KJ / 251 kCal
Fett19 g
Salt1.5 g
Kolhydrater9 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Gröna såsen
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostade grönsaker med balsamvinägrett och fetaost
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaostdipp
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Piggelin sommarsallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filorullar med fetaost och mynta
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krossad gurka med lime
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga