Tex mex dinner
Bjud på ett annorlunda fredagsmys! Tex mex dinner i form av gratinerade taco tubs med fräsch salsa på tomater och ananas.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 låda köttfärssås (se länk nedan)
1 påse taco kryddmix (à 40 g)
1 burk sköljda och avrunna svarta eller vita bönor (à 400 g)
8 taco tubs
16 msk riven tacoost
Salsa
3 msk färskpressad limejuice
1 msk flytande honung
2 dl fint tärnad ananas
2 tärnade tomater
1 finstrimlad urkärnad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl finhackad koriander
1 krm salt
1 krm peppar
Till servering
salsa
limeklyftor
gräddfil
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: se färsröran. Kontrollera kryddmixen.
Använd gräddfil fri från laktos och ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: se färsröran. Kontrollera kryddmixen. Ersätt gräddfilen med mjölkfritt, t ex Sour Supreme eller Yosa Havre fraiche. Använd mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: se färsröran. Kontrollera kryddmixen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi-1 KJ / 610 kCal
Fett26 g
Kolhydrater54 g
Protein35 g
Kommentarer