Recept: Svamppasta med soltorkade tomater och oregano
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Svamppasta med soltorkade tomater och oregano

60 röster

En suverän vegetarisk svamppasta med soltorkade tomater och oregano. Svampen fräses i olja tillsammans med vitlök och en härlig doft sprider sig i köket. För att få till krämigheten adderas crème fraiche, vatten och buljong och såsen får koka några minuter. Tillsätt färsk oregano och servera med pasta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2016.

Ingredienser

  • 4 port pasta (gärna fusilli)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 250 g sojabönor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1/2 kruka oregano

Sallad

  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 135 g soltorkade tomater
  • 1/2 förp grillad paprika (à 200 g)
  • 1/2 förp ruccola (à 200 g)
  • 370 g kalamataoliver

Så här gör du

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Dela svampen i fyra delar. Stek den i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Vänd ner lök och vitlök efter en stund och stek ytterligare någon minut.
  4. Rör ner sojabönor, crème fraiche, vatten och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 minuter
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Hacka oreganon och blanda ner i såsen.
  7. Sallad: Rör ihop olivolja, vinäger och senap. Blanda dressingen med tomater och paprika. Krydda med salt och peppar och vänd ner ruccola och avrunna oliver.
  8. Servera pastan med såsen och salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Finhacka gärna lite chili, om du har hemma, och fräs med lök och svamp.

Näringsvärde per portion
Energi:
2924 kJ / 701 kcal
Protein:
17,3 g
Kolhydrat:
64 g
Fett:
30 g
Salt:
3,42 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer