Italiensk potatisbakelse

Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
1
Italiensk potatisbakelse

Läcker bakelse på potatissorten asparges i spröd filodeg. Lägg en fuktad kökshandduk över filodeg som väntar på att användas. Servera som förrätt eller tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Italiensk potatisbakelse

Ingredienser

12 st
1 kg  potatis t ex asparges
10   soltorkad tomat i olja
1 1/2 dl  urkärnade kalamataoliver
50 g  smör till pensling
1   rulle kyld filodeg (à ca 250 g)
olivolja till formarna
1 dl  mjölk (3%)
1 msk  olja från de soltorkade tomaterna
2   äggulor
1 msk  smör
1 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktos- respektive mjölkproteinfri: läs innehållsdeklarationen på filodegen. Använd laktos- respektive mjölkfritt matfett och mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt god potatis bakelse, passar jätte bra till grillat kött, kan verkligen rekommendera/Pia

Pia

2012-06-09

Testa liknande recept

Små filodegspajer med salladslök och oliver
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenatrullar med soltorkade tomater
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tapenade med valnötter
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Oliv- och bönsallad
Betyg 2.8 av 5.
144 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Filodegsrullar med banan och dulce de leche
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filodegsknyten med tapenade
Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga