Strömmingsburgare med pepparrotsdressing
Ett tjusigt och snabblagat recept på annorlunda hamburgare av strömming! Du gör strömmingsburgarna av strömmingsfilé och gör en krämig dressing av yoghurt, pepparrot, kapris, honung och dill. Servera med grönsaker i bröd!
Ingredienser
4 portioner
500 g strömmingsfiléer
4 - 8 grova hamburgerbröd (gärna rågbröd)
100 g mangoldblad
1 rödlök
smör
1 1/2 dl grovt rågmjöl
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Pepparrotsdressing
2 dl grekisk yoghurt
1 - 1 1/2 msk riven pepparrot
2 msk kapris
1 tsk flytande honung
1/2 dl hackad dill
salt
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri grovmix och glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer