Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Ättiksströmming

Betyg
1 röst

Strömming är både klassiskt och gott. Tycker du om husmanskost är det här receptet på ättiksströmming något för dig! Servera den läckra strömmingen tillsammans med kokt potatis och en knäckebrödsmacka.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998.

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfiléer
  • grovt rågmjöl
  • ströbröd
  • salt
  • vitpeppar
  • smör (till stekning)

Ättikslag

  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 skivad morot
  • 1/4 skivad gul lök
  • några kryddpepparkorn

Så här gör du

  1. Vänd filéerna i ströbröd blandat med grovt rågmjöl. Salta och peppra och stek strömmingen i smör. Lägg den i en låg form.
  2. Koka upp lagen och låt den svalna innan den slås över strömmingen. Täck över och ställ kallt över natten.