Dijonströmming med mosad potatis & syrad gurka
Smörstekt strömming med dijonsenap serverar du här tillsammans med ett friskt potatismos med crème fraiche och citron. Strömmingen och potatisen får även sällskap på tallriken av hemmagjord syrad gurka som blir en underbar smakbrytare.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
Ingredienser
Syrad gurka
Mosad potatis
Dijonströmming
Garnering
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut rågmjöl mot exempelvis glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt smör eller olja att steka i.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja att steka i.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 10 2010.
Carin Cassborg:
Bra nytänk i moset, som fick fin smak av citronskal och crème fraiche. Gurkan föll alla i smaken. En överbliven strömming fick simma i gurklagen ett dygn och hamnade sedan på en knäckemacka. Testade kaviarfyllning i stället för senap, och det gick
hem bättre hos sambon.
BETYG: 4,4
Tomas Henderup
Den »himmagjorda « ättiksgurkanoch potatismoset var toppengoda. Strömmingen, eller sillen som vi kallar den här, uppskattade hela familjen. Fast jag tycker sällan fisk vinner på att smaksättas, så andra gången skippade jag senapen. Vanlig stekt sill helt enkelt. Bättre än så blir det inte!
BETYG: 4,5
Maria Dahlberg:
Strömming är ingen favorit, men jag blev imponerad, tyckte det var jättegott! Moset var krämigt och gurkan gav en härlig syrlighet. Katten Gizmo har fått konkurrens – nu gillar jag också strömming!
BETYG: 4,0
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer