Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
1
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde

Ett härligt recept på stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde. Du panerar och steker fisken som du serverar med en sås av grädde, purjolök och kaviar. Servera den utsökta rätten med potatis.

Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde

Ingredienser

4 portioner
600 g  strömmingsfilé
salt och peppar
1 dl  grovt rågmjöl
4 msk  smör eller margarin
1   purjolök
2 dl  matlagningsgrädde (15 %)
3 msk  kaviar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kaviarn. Rätten är i övrigt äggfri.
Glutenfri: byt ut rågmjölet mot glutenfritt ströbröd eller pofiber.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot havre- eller sojagräddsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott och riktigt enkelt. Bra matlådemat. Om man är flera som äter och gillar sås, så rekommenderar jag att man tar tre decilter grädde istället.

Elin

2011-12-14

Testa liknande recept

Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ättiksströmming
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Dijonströmming med mosad potatis & syrad gurka
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt strömming med citruspuré och purjofräs
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga