Stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde

Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
1
Stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde

Laga stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde till helgmiddag! Fjällröding är en enkel fisk att tillaga, och fisken är god ihop med svenska smaker av senap, mandelpotatis och inlagd lök.

Stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde

Ingredienser

2 portioner
300 g  rödingfilé
3   persiljerötter eller små palsternackor (3 persiljerötter motsvarar 2 små palsternackor)
8   medelstora mandelpotatisar
1 msk  olja
salt och svartpeppar
1 msk  ättiksprit
2 msk  strösocker
3 msk  vatten
1   stor rödlök
1 dl  vispgrädde
1 tsk  senapspulver
2 tsk  sötstark senap gärna grovkornig
1 msk  smör

Till servering

äggulor
dill

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt smör alt olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett alt olja.
Gör äggfri: uteslut äggulan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Riktigt fin balans mellan den olika smakerna, knaperstekt röding, syrad rödlök, rotfrukter, ägg och senapskräm. Till detta ett gott franskt vin från Marseillan La Madeleine. 😁

Lennart

2022-01-05

Näringsvärde per portion

Energi3894 KJ / 931 kCal
Fett47 g
Salt2.8 g
Kolhydrater83 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot
Betyg 3.4 av 5.
108 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade persiljerötter i pesto  
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravad röding med västerbottenmousse
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade persiljerötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostflarn
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tjälknöl
Betyg 3.7 av 5.
205 personer har röstat
Över 60 min att tillaga