Rostade persiljerötter i pesto  

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Rostade persiljerötter i pesto  

Rosta persiljerötterna i ugnen med god olivolja och salt och peppar. Då får dessa palsternacksliknande rötter en fyllig och fin smak som passar som tillbehör till både kött- och grönsaksrätter.

Rostade persiljerötter i pesto  

Ingredienser

4 portioner
800 g  persiljerötter
2 msk  olivolja
salt
svartpeppar
4 msk  basilikapesto

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj pesto utan mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Blanda 1 dl oliver (för 4 port) med persiljerötterna vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1195 KJ / 287 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Rostade persiljerötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanrostade persiljerötter med citronsmetana
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade rotfrukter med avokado och basilikaröra
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Persiljerotspuré
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pinjenötter med lavendel
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga