Rostade persiljerötter i pesto
Rosta persiljerötterna i ugnen med god olivolja och salt och peppar. Då får dessa palsternacksliknande rötter en fyllig och fin smak som passar som tillbehör till både kött- och grönsaksrätter.
Ingredienser
4 portioner
800 g persiljerötter
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
4 msk basilikapesto
För alla
Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj pesto utan mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Blanda 1 dl oliver (för 4 port) med persiljerötterna vid servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1195 KJ / 287 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g
Kommentarer