Spenat- och mozzarellasallad med mandel

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Spenat- och mozzarellasallad med mandel

Spenat- och mozzarellasallad med mandel är en fräsch, nyttig och elegant sallad som du serverar med en sötsyrlig och delikat dressing. Salladen kan serveras till en måltid eller som en mycket trevlig förrätt.

Spenat- och mozzarellasallad med mandel

Ingredienser

4 portioner
2   mozzarella à 125 g
150 g  färsk bladspenat
2   schalottenlökar
1 dl  hel, skalad mandel
2   kvisttomater
2 msk  rödvinsvinäger
4 msk  olivolja
salt och svartpeppar
1/2 tsk  socker

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Var kommer mandlarna in i bilden?

Gun

2018-01-20

Hej Gun! De blir fina att toppa hela salladen med. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-01-22

Näringsvärde per portion

Energi1560 KJ / 373 kCal
Fett32 g
Salt2.15 g
Kolhydrater6 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Carpaccio på gulbeta med manchego
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad hjärtsallad med mandel
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödkålssallad med citron och persilja
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt gemsallad med sardeller, mandlar och parmesan
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakade äpplen
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga