Spättafilé med stekta ananasringar
Spättafilé med stekta ananasringar är ett läckert och gott alternativ till vardagsmiddagen. Spättafiléerna smakar härligt gott tillsammans med de currysmaksatta ananasskivorna och klyftpotatis.
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar
600 g spättafiléer
1 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk flytande margarin
1 burk ananas i skivor (à 500 g)
1 - 1 1/2 tsk curry
För alla
Stek fisk och ananas i olja om du inte tål mjölk eller laktos. Vänd fisken i mjölk istället för ägg om du inte tål ägg. Använd ett ströbröd som du tål om du inte tål mjölk, laktos, gluten eller ägg. Curry innehåller bockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på.
Gör så här
Tips
Servera ananasskivorna till kassler, kyckling eller köttfärsbiffar som variation.
Gröna tipset: Servera den stekta ananasen på grönsaksbiffar om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Servera den stekta ananasen på grönsaksbiffar om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2618 KJ / 626 kCal
Fett0 g
Kommentar
Gott, men torrt om man inte lägger till någon sås. Rekommenderar även lite mer grönsaker än bara morötter.
Jessica
2006-05-02