Dubbelstekta spättafiléer med kräftost
Dubbelstekta spättafiléer med kräftost, en utmärkt fiskrätt som får en härlig krispighet av paneringen på ägg och ströbröd. Mellan de dubbelvikta spättafiléerna lägger du krämig räkost och lite dill som ger en fräsch smak. Servera med ris.
Ingredienser
4 portioner
3 dl långkornigt ris
600 g spättafiléer
100 g kräftost ca 3% fett (100 g motsvarar ca 1 dl)
1 dl hackad dill
1 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Ersätt kräftosten med sojabaserad softspread smaksatt med hackade kräftstjärtar om du inte tål mjölk eller laktos.
Ersätt ströbrödet med gluten- respektive mjölkfritt sådant om du inte tål gluten, mjölk eller laktos.
Gör så här
Tips
Lite lyxigare blir spättan om osten förstärks med 1 burk (ca 350 g) hackade kräftstjärtar i lake (för 4 port).
Gröna tipset: Skivor av aubergine med örtkryddad mjukost mellan är gott att steka och servera till ris och bönor om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Skivor av aubergine med örtkryddad mjukost mellan är gott att steka och servera till ris och bönor om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2263 KJ / 541 kCal
Fett0 g
Kommentarer