Smörstekt torskfilé med potatismos
Smörstekt torskfilé med hemgjort potatismos med luftig konsistens. En relativt lättlagad fiskrätt med festlig känsla tack vare kantarellkrämen som fått skjuts av både schalottenlök, äpple och citron.
Ingredienser
4 portioner
Torsk
600 g torskfilé
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
25 g smör
Potatismos
1 kg mjölig potatis
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
50 g smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Kantarellkräm
200 g kantareller
1 schalottenlök
1/2 äpple
1/2 citron
1 msk smör
2 dl crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
100 g brynt smör
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, vispgrädde, mjölkdryck och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut vispgrädde och mjölkdryck mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsalternativ. Byt ut creme fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).
Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4244 KJ / 1015 kCal
Fett73.9 g
Kolhydrater50.4 g
Protein34.8 g
Kommentar
En väldigt tjock fiskbit om den kräver fem min på varje sida… 🤦🏼♀️
Sarah
2024-04-21Hej Sarah! Helt rätt, tack för att du uppmärksammade oss på det! Det ska vi ändra! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-22