Små bakade potatisar med fyllningar från havet
Små bakade delikatesspotatisar fyllda med godsaker blir fint som ett matigt drinktilltugg eller på en buffé. Vi har fyllt potatisarna med läcker skagenröra, klassikern smetana, rödlök och löjrom eller en lite enklare kaviarfyllning. Välj din egen favorit – varje fyllning räcker till 16 små potatisar.
Ingredienser
16 st
16 små potatisar (gärna delikatesspotatis)
Fyllning 1
6 msk skagenröra (vill du göra egen se länk i steg 4)
dillvippor
Fyllning 2
1/2 rödlök
6 msk smetana
50 g löjrom
Fyllning 3
3 msk crème fraiche
3 msk kaviar
2 msk hackad gräslök
För alla
Kontrollera noga innehållet i skagenröran.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per potatis med skagenröra.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi209 KJ / 50 kCal
Fett1 g
Salt0.1 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Kommentarer