Recept: Skagenröra
  • Recept
  • Enkel
  • Tid: Under 15 minuter

Skagenröra

570 röster

Skagenröra är en uppskattad och klassisk röra som du tillagar snabbt och enkelt. Rörans ingredienser är räkor, majonnäs och dill. Denna gudomliga röra kan med fördel tillagas i förväg.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001.

Ingredienser

  • 10 stora färska skalade räkor eller frysta
  • 3 msk majonnäs
  • salt och vitpeppar
  • 1/2 msk finhackad dill (plus några små dillvippor till garnering)
  • 1 citronklyfta
  • 1 msk löjrom eller stenbitsrom

Så här gör du

  1. Grovhacka räkorna och blanda med majonnäsen.
  2. Smaka av med salt och vitpeppar samt några droppar pressad citronjuice.
  3. Vänd ner den hackade dillen och rom. Ställ svalt tills det är dags att äta.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Näringsvärde per portion
Energi:
1447 kJ / 346 kcal
Protein:
8 g
Kolhydrat:
2 g
Fett:
35 g
Salt:
3,3 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer