Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Lättlagat
  • Tid: Under 15 min

Skagenröra

11 röster

Skagenröra är en uppskattad och klassisk röra som du tillagar snabbt och enkelt. Rörans ingredienser är räkor, majonnäs och dill. Denna gudomliga röra kan med fördel tillagas i förväg.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001.

Ingredienser

  • 10 stora färska skalade räkor eller frysta
  • 3 msk majonnäs
  • 1/2 msk finhackad dill (plus några små dillvippor till garnering)
  • 1 citronklyfta
  • 1 msk löjrom eller stenbitsrom
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Grovhacka räkorna och blanda med majonnäsen. Smaka av med salt och vitpeppar samt några droppar pressad citronjuice.
  2. Vänd ner den hackade dillen och rom. Ställ svalt tills det är dags att äta.