Sill- och potatismacka

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Sill- och potatismacka

Enkelt och fräscht mellanmål. Sill- och potatismackan går snabbt att sätta samman och går att förbereda innan måltiden. Mellanmålet är förvånansvärt mättande och garneras med majonnäs, rädisor och gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Sill- och potatismacka

Ingredienser

8 portioner
4   runda kakor mörkt bröd
smör eller lättmargarin

Fyllning

5   kokta kalla potatisar
1   liten gul lök
1   burk matjessillfiléer (à 200 g)
2 dl  crème fraiche
3 msk  majonnäs
2 krm  pepparmix
1 dl  hackad gräslök

Garnering

1 dl  majonnäs
1 1/2 dl  hackad gräslök
10   hackade rädisor

För alla

Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör glutanfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och välj laktosfritt smörgåsmargarin.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt smörgåsmargarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sillbruschetta
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med citron- och pepparrotscrème och ägg
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sillomelett
Betyg 1.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lergrytebakad potatis med matjessill
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjesrulle
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Matjessillbruschetta med rödbetor, saltgurka och ägg
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga