Rysk rödbetssoppa med gurksmetana

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
0
Rysk rödbetssoppa med gurksmetana

Ett matigt recept på en färgstark rysk soppa med bland annat rödbetor och nötfärs! Rödbetssoppan värmer härligt kyliga kvällar och blir extra god om du serverar med en bit färskt bröd och krämig gurksmetana.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011

Rysk rödbetssoppa med gurksmetana

Ingredienser

4 portioner
3   schalottenlökar
1 kg  rödbetor
ca 400 g  nötfärs
1 msk  olja
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 l  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2   lagerblad
4   minibaguetter
salt och peppar till avsmakning

Gurksmetana

2 1/2   saltgurkor
1 dl  smetana
1 tsk  honung

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smetana med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Kontrollera innehållet i bröd och buljong/fond för samtliga allergener.

Gör så här

Tips

Barnknepet: fräs färsen separat och mixa soppan slät innan du tillsätter den.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2209 KJ / 526 kCal
Fett21.1 g
Kolhydrater55.9 g
Protein25.2 g

Testa liknande recept

Klassisk rysk entré
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sill á la russe
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ryska sillen med honung och pepparrot
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rysk sillsallad
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödbetsraka med ryskt pålägg
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ryska gnocchi med lufttorkad skinka
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga