Klassisk rysk entré

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
0
Klassisk rysk entré

Klassisk rysk entré är en rätt med traditioner. Blinier av bovetemjöl och en len sås av crème fraiche och honung är en förträfflig delikatess. Vid servering lägger du på saltgurka och timjan.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Klassisk rysk entré

Ingredienser

10 portioner

Blinier

10 g  jäst (färsk)
2 1/2 dl  ljummen mjölk
1 1/2 dl  bovetemjöl
1 dl  vetemjöl
3/4 dl  gräddfil
1   äggula
1 krm  salt
1   äggvita

Honungssås

4 dl  crème fraiche
3 msk  honung (gärna lavendelhonung)

Till servering

ca 500 g  saltgurka
timjankvistar till dekoration

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot bovetemjöl eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, gräddfil och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gräslöksblini med skinka och gurka
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sill á la russe
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blinier
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ryska sillen med honung och pepparrot
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rysk sillsallad
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rysk rödbetssoppa med gurksmetana
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga