Klassisk rysk entré
Klassisk rysk entré är en rätt med traditioner. Blinier av bovetemjöl och en len sås av crème fraiche och honung är en förträfflig delikatess. Vid servering lägger du på saltgurka och timjan.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007
Ingredienser
10 portioner
Blinier
10 g jäst (färsk)
2 1/2 dl ljummen mjölk
1 1/2 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
3/4 dl gräddfil
1 äggula
1 krm salt
1 äggvita
Honungssås
4 dl crème fraiche
3 msk honung (gärna lavendelhonung)
Till servering
ca 500 g saltgurka
timjankvistar till dekoration
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot bovetemjöl eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, gräddfil och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot bovetemjöl eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, gräddfil och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer