Råraka med kallrökt lax och forellrom

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
1
Råraka med kallrökt lax och forellrom

Läckra rårakor som serveras tillsammans med kallrökt lax och forellrom. Använd potatis med en fast konsistens till rårakorna. Servera på klassiskt vis med rödlök, crème fraiche, pressad citron och dillvippor.

Råraka med kallrökt lax och forellrom

Ingredienser

4 portioner
700 g  bufféskuren kallrökt lax (gärna från Lerøy)
800 g  fast potatis
120 g  forellrom
2 - 3   rödlökar
1   citron
180 g  smör
dill
2 dl  crème fraiche
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkproteinfritt matfett.

Recept från Norskfisk.se

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Ok

Olle

2018-02-05

Näringsvärde per portion

Energi4575 KJ / 1094 kCal
Fett78 g
Salt8.6 g
Kolhydrater43 g
Protein53 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ägghalvor med lax och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxströmming
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxlyx med guldkorn
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparrot- och forellromspotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jills laxmoussetoast
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dill- och crème fraiche-stuvad purjolök med rom
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga