Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill

Kålrabbi är en doldis i kålfamiljen som är värd mycket mer uppmärksamhet. Tunt hyvlad och sedan marinerad i en dressing med lime så får du snabbt en krispig sallad. Det tar bara några minuter. Kålrabbin har en lite pepprig smak så lite olja och något syrligt som lime matchar smaken fint.

Råhyvlad kålrabbi med lime, tranbär och dill

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g  kålrabbi
1/2 dl  skållad mandel
1/2 dl  torkade tranbär
1/2   kruka dill
saften av 1/2   lime
2 msk  olivolja
salt
peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Har du inte en mandolin så går det bra med en rejäl osthyvel.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

mycket god fräsch sallad.

Marie-louise

2019-04-16

Näringsvärde per portion

Energi720 KJ / 171 kCal
Fett11 g
Salt1.8 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Kålrabbisallad
Betyg 2.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kålrabbisallad med äpple och getost
Betyg 4.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklad kålrabbi med rädisa
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispig sallad med kålrabbi och päron
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lufttorkad skinka med ädelost och tranbär
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga