Rågmacka med fetaostcrème, avokado och dukkah
Piffa till den populära avokadomackan med fetaostcrème och nötströsslet dukkah. På rågbröd blir det en matig frukost eller lyxig lunchmacka. Toppa gärna rågmackan med rucola för extra grön touch.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
2 portioner
100 g fetaost
1 dl grekisk yoghurt (10%)
1/2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm malen svartpeppar
1 avokado
2 skivor rågbröd
2 - 4 tsk dukkah
rucola till servering
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Fri från ägg om lämpligt bröd används.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj laktosfri fetaost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Byt ut fetaost mot tofu och yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj laktosfri fetaost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Byt ut fetaost mot tofu och yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2525 KJ / 605 kCal
Fett51 g
Salt2.32 g
Kolhydrater19 g
Protein15 g
Kommentar
Vadå 1/2 olivolja?
Malin
2021-01-29Hej Malin! Det ska vara 1/2 msk olivolja. Tack för att du uppmärksammade det för oss, tyvärr hade måttet fallit bort men nu finns det på plats. Hoppas att du gillar mackan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-29