Filo- och fetafrestelse

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
3
Filo- och fetafrestelse

Filo- och fetafrestelse är en läcker förrätt med krämigt innehåll. Fetaosten blandas med bladspenat, yoghurt, ägg och lök för att sedan gratineras i ugn på filodeg. Fetaostblandningen ger en mjuk och charmant smak till denna omtyckta aptitretare.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Filo- och fetafrestelse

Ingredienser

10 portioner
1   gul lök
olivolja till stekning och pensling
500 g  fetaost
5 dl  grekisk/turkisk yoghurt
1   paket fryst, tinad bladspenat (à 450 g)
2   ägg
9   ark filodeg
salt och svartpeppar

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Under rubriken "För alla" står att den innehåller gluten, mjölk och ägg. Men den kommer med när man söker på glutenfria recept!

Birgitta

2023-09-12

Hej Birgitta! Vi ber om ursäkt för att receptet hade blivit felkategoriserat, vi har nu tagit bort receptet från glutenfria recept. Tack för att du uppmärksammade det för oss! ❤ Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-12

Jättegod rätt, som de flesta gillar. Gott att äta bara till en grönsallad

Malena

2007-02-18

Vi blev bjudna på denna rätt till förrätt i lördags. Fantastiskt gott. Ovanligt med varm förrätt. Fetaost och spenat, en fantastisk kombination.

Inger

2006-11-27

Näringsvärde per portion

Energi1680 KJ / 400 kCal
Fett36 g

Testa liknande recept

Filodegsknyten med fetaost och spenat
Betyg 4.4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Turkiska fetaostknyten
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fetaost i filodeg med oliver
Betyg 3.4 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Filodegsrullar med svamp
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Börek med fetaost, spenat och kronärtskocka
Betyg 4.5 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filodegsrullar med prästost
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga