Rabarbermuffins med mandelmassa
Muffins och en kopp kaffe är sällan fel. Här fyller vi dem med säsongens syrliga rabarber och söt mandelmassa. Förvara i frysen och ta fram när fikasuget pockar på!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
12 muffins
75 g smör
1 dl mjölk
200 g rabarber
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 ägg
1 1/2 dl rå-/ rörsocker
Fyllning
100 g riven mandelmassa
25 g smör
1/2 tsk stött kardemumma
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin, ersätt mjölk med ris-, havre- eller sojabaserad mjölkersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bytte ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Muffinsen höjde sig inte mycket alls, så jag skulle ha tryckt ner kulan med mandelmassa längre ner i smeten så att den var täckt. Men god blev de oavsett!
Verånika
2024-05-01Jättebra recept, goda smakkombinationer. Blev uppskattat både hemma och på jobbet.
Anna
2022-07-19Bytte ut fyllningen till bara hackad vit choklad, blev väldigt goda! Ett sätt om någon i hushållet inte tycker om mandelmassa.
Ann-lee
2020-05-05