Muffins med äppelrasp och mandelmassa
Muffins med äppelrasp och mandelmassa är lätta att göra och mycket välsmakande. Rivet äpple är perfekt i muffins. Det blir saftigt och friskt. Mandelmassan ger också förträfflig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007
Ingredienser
8 stora muffins
150 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mandelmassa
1 dl rivet äpple
För alla
Muffinsen innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt smör med mjölkfritt margarin och byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ.
Gör så här
Tips
Har du inte en passervagga eller sil kan du "mosa" äpplena med en mixer, stor visp eller potatispress.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1180 KJ / 280 kCal
Fett16 g
Kommentarer
Smaskens! Hade även i lite kanel och kardemumma. Blandade i äppelrivet på samma sätt som mandelmassan.
Maria
2024-02-10Goda och fluffiga!
Pia
2023-01-09Lätt och snabbt. Och framförallt gott. Mandelmassan blir perfekt. Strö gärna lite kanel ovanpå äppleraspet innan gröddning. Bjud en god vaniljglass till.
Johnny
2020-03-27