Godaste rabarberkakan
Avancerat och utsökt recept på den godaste rabarberkakan. Denna delikata kaka har en fräsch fyllning av rabarber, mandelmassa och citron. Servera gärna rabarberkakan med vispad grädde eller vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999
Ingredienser
8 portioner
Deg
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/3 dl vatten
Fyllning
50 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
100 g mandelmassa
rivet skal av 1/2 citron
300 - 400 g späd rabarber
Gör så här
Tips
God precis som den är. Men med lite vaniljglass eller lättvispad grädde till blir det ännu ett snäpp godare förstås!
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har gjort denna kaka hur många gånger som helst sedan -99. Den är den godaste, smarrigaste och ej så söt genom citronen i smeten. Absolut den bästa kaka med rabarber i.
Gunhild
2023-06-06Fantastiskt god paj! Den kommer jag att göra igen. Hade rabarber och jordgubbar i den och hemgjord vaniljsås till. Det är nog mandelmassan som gör den extra god.
Ann-christin
2023-05-01Inte alls uppskattat av någon i familjen inklusive mig själv. Jag ska ge den en chans till, kanske gjorde jag något fel med fyllningen.
Diana
2019-08-05