Recept: Rabarber- och jordgubbspaj med kokos
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Rabarber- och jordgubbspaj med kokos

6 röster

En smulpaj med syrliga rabarber och söta jordgubbar är en njutning för försommarfikat. Med riven kokos och glutenfri mjölmix blir pajdegen både god och dessutom glutenfri. Kan det bli bättre? Servera pajen med glass, grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl glutenfri mjölmix (1 1/2 dl motsvarar ca 90 g)
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 100 g smör
  • ca 200 g rabarber (200 g motsvarar ca 5 dl skivad)
  • 250 g färska jordgubbar
  • 1/2 msk potatismjöl

Till servering

  • vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjölmix, kokos, socker, vanilj och flingsalt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen till en smulig deg.
  3. Ansa och skiva rabarbern. Skölj och snoppa jordgubbarna och dela dem i halvor. Lägg det i en ugnssäker form och blanda med potatismjölet.
  4. Fördela degen över rabarbern och jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Till servering: Servera pajen med glass, grädde eller vaniljsås.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och servera med laktosfritt alternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och servera med mjölkproteinfritt alternativ.
Gör äggfri: välj äggfritt serveringsalternativ.

Näringsvärde per portion
Energi:
1839 kJ / 440 kcal
Protein:
4,7 g
Kolhydrat:
43,8 g
Fett:
26,4 g
Salt:
1,08 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer