Lat rabarberpaj
Enklare än så här blir det inte. Med det här receptet behöver du varken bunke eller kastrull. Allt varvas direkt i formen. Men tänk på att fördela sockret, vetemjölet och havregrynen i rätt ordning. Rabarberpajen blir läckert knäckig och ganska syrlig.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
4 portioner
400 g skivad rabarber
1 msk potatismjöl
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
50 g vit choklad
75 g kylskåpskallt smör
För alla
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vit choklad.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vit choklad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1715 KJ / 410 kCal
Fett21 g
Salt0.26 g
Kolhydrater49 g
Protein4 g
Kommentarer
Det blev gott! Jag använde veganskt "smör" och uteslöt chokladen. Toppade med sirap. Lättlagat och ingredienser som man ofta har hemma. Sånt gillas!
Catarina
2023-07-26Jag tog honung ist för v choklad. Även cocos. Får vi se hur det blev. (Maizena ist för pot.mjöl.)
Linda
2023-07-01Gott snabbt och enkelt 👌
Eleonor
2023-03-04