Lat rabarberpaj

Betyg 3.2 av 5.
230 personer har röstat
29
Lat rabarberpaj

Enklare än så här blir det inte. Med det här receptet behöver du varken bunke eller kastrull. Allt varvas direkt i formen. Men tänk på att fördela sockret, vetemjölet och havregrynen i rätt ordning. Rabarberpajen blir läckert knäckig och ganska syrlig.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Lat rabarberpaj

Ingredienser

4 portioner
400 g  skivad rabarber
1 msk  potatismjöl
1 dl  socker
1 dl  vetemjöl
1 dl  havregryn
50 g  vit choklad
75 g  kylskåpskallt smör

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vit choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
230 personer har röstat

Kommentarer

Det blev gott! Jag använde veganskt "smör" och uteslöt chokladen. Toppade med sirap. Lättlagat och ingredienser som man ofta har hemma. Sånt gillas!

Catarina

2023-07-26

Jag tog honung ist för v choklad. Även cocos. Får vi se hur det blev. (Maizena ist för pot.mjöl.)

Linda

2023-07-01

Gott snabbt och enkelt 👌

Eleonor

2023-03-04

Näringsvärde per portion

Energi1715 KJ / 410 kCal
Fett21 g
Salt0.26 g
Kolhydrater49 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Knäckig rabarberpaj
Betyg 4.2 av 5.
2644 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pappas paj
Betyg 3.5 av 5.
117 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegansk rabarberpaj
Betyg 4 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knäckig blåbärspaj
Betyg 4 av 5.
54 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj
Betyg 4.5 av 5.
102 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nyttigare rabarberpaj
Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga