Recept: Pressgurka
  • Recept
  • Lättlagat
  • Tid: Över 60 min

Pressgurka

71 röster

Delikat och utsökt pressgurka. Charmant klassiker, skivad gurka i effektfull ättikslag. Idealisk till mustiga grillade köttbitar. Makalöst gott också till köttbullar med kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001.

Ingredienser

  • 1 färsk gurka
  • 3 krm salt
  • 2 msk ättika (12%)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Så här gör du

  1. Skiva färsk gurka tunt med osthyvel (skala ev först). Blanda med salt i en vid skål. Lägg ett fat och en tyngd över i ca 30 minuter, häll av spadet.
  2. Gör en lag av ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar och hackad persilja. Rör tills sockret löst sig.
  3. Lägg gurkan i en burk och häll lagen över. Låt stå någon timme före servering.