Recept: Inlagd gurka
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Inlagd gurka

72 röster

Varför inte testa att göra din egna inlagda gurka? Du blandar snabbt ihop ättiksprit, vatten och socker och låter gurkan bekanta sig med aromen ett par timmar. När gurkan är klar att dukas fram blandar du i dill och du har ett fulländat tillbehör!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007.

Ingredienser

  • 1 liten gurka
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • dill till servering

Så här gör du

  1. Blanda ättika och socker. Rör tills sockret löser sig. Blanda i vattnet.
  2. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Lägg gurkan i ättikslagen ett par timmar.
  3. Vid servering, ta upp gurkan och låt den rinna av. Blanda med plockad dill.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.