Recept: Potatis- och rödbetssallad med hyvlad halloumi och timjan
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Potatis- och rödbetssallad med hyvlad halloumi och timjan

22 röster

Kall potatissallad är perfekt för både en enkel lunch och festlig sommarbuffé. Den här varianten är dessutom stilig på bordet, med tunt hyvlad rödbeta och halloumi.

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 silverlök
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 200 g halloumiost
  • skal av 1 citron
  • 2 msk citronsaft
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Borsta, skölj och koka potatisen. Låt den svalna och dela den i halvor.
  2. Skala och skär löken i tunna skivor.
  3. Hyvla rödbetor och halloumi på mandolin eller med en osthyvel.
  4. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Hacka timjan fint.
  5. Blanda citronskal och -saft, timjan, honung och olivolja.
  6. Vänd ner potatis, lök, rödbetor och halloumi i citron- och timjandressingen. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu.

Näringsvärde per portion
Energi:
1856 kJ / 444 kcal
Protein:
14 g
Kolhydrat:
39 g
Fett:
24 g
Salt:
1,3 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer