Persisk kyckling

Betyg 3 av 5.
206 personer har röstat
4
Persisk kyckling

Bjud på härlig gryta från mellanöstern med denna persiska kyckling. Den karaktäristiska smaken får du av spiskummin, saffran och syrlig lime. Ställ fram din aromatiska gryta beströdd med granatäpple och persilja tillsammans med bulgur och aubergine.

Persisk kyckling

Ingredienser

4 portioner
1   färsk kyckling (à ca 1,3 kg)
3   gula lökar
2   vitlöksklyftor
2   lime
2 msk  olja
1 tsk  spiskummin
1 tsk  salt
1 krm  peppar
5 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1/2 g  saffran
1   knippe bladpersilja
1   granatäpple

Till servering

bulgur
stekta skivor aubergine

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, potatis eller quinoa.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
206 personer har röstat

Kommentarer

Surt och vattnigt :(

Per

2024-02-20

Minska mängden buljong

Gudrun

2021-11-27

Mycket gott! Var lite försiktig med limen - kan bli för surt.

Ingrid

2020-07-19

Näringsvärde per portion

Energi1734 KJ / 414 kCal

Testa liknande recept

Granatäppelsirap
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Quinoa- och bulgursallad med primörer
Betyg 3.2 av 5.
49 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Falafel med gurktabbouleh och granatäppleyoghurt
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin
Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gravad lax med granatäpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga