Recept: Quinoa- och bulgursallad med primörer
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 15 min

Quinoa- och bulgursallad med primörer

15 röster

Så enkelt och så gott! Quinoa- och bulgursallad med primörer är en riktig grönsakssymfoni. Morötter, sparris, vaxbönor, sockerärter och granatäpple ger rätten ett fantasifullt inslag.

Ingredienser

  • 1 dl quinoa
  • 1 dl bulgur
  • 12 knippmorötter
  • 12 färska gröna sparrisar
  • 100 g vaxbönor
  • 12 sockerärter
  • 1 granatäpple
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • gräslök

Så här gör du

  1. Koka quinoa och bulgur enligt anvisning på förpackning. Koka primörerna i omgångar i lättsaltat vatten.
  2. Skär granatäpplet i halvor, skrapa ur kärnorna och blanda med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda quinoa, bulgur och grönsaker med granatäppledressingen på eget stor fat och strö över skuren gräslök.