Recept: Quinoa- och bulgursallad med primörer
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 15 minuter

Quinoa- och bulgursallad med primörer

94 röster

Så enkelt och så gott! Quinoa- och bulgursallad med primörer är en riktig grönsakssymfoni. Morötter, sparris, vaxbönor, sockerärter och granatäpple ger rätten ett fantasifullt inslag.

Ingredienser

  • 1 dl quinoa
  • 1 dl bulgur
  • 12 knippmorötter
  • 12 färska gröna sparrisar
  • 100 g vaxbönor
  • 12 sockerärter
  • 1 granatäpple
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • gräslök

Så här gör du

  1. Koka quinoa och bulgur enligt anvisning på förpackning. Koka primörerna i omgångar i lättsaltat vatten.
  2. Skär granatäpplet i halvor, skrapa ur kärnorna och blanda med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda quinoa, bulgur och grönsaker med granatäppledressingen på eget stor fat och strö över skuren gräslök.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärde per portion
Energi:
1173 kJ / 281 kcal
Protein:
8 g
Kolhydrat:
32 g
Fett:
12 g
Salt:
0,6 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer