Recept: Pavlova med hallon och choklad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 minuter

Pavlova med hallon och choklad

33 röster

En riktigt smarrig och lyxig efterrätt med smak av hallon och choklad. Pavlovan passar utmärkt att servera som dessert vid lite festligare tillfällen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk maizena majsstärkelse

Garnering

  • 3 dl vispad grädde
  • 1/2 l färska hallon (eller frysta, tinade)
  • 50 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Vispa äggvitor till skum. Tillsätt strösocker lite i taget tills skummet börjar styvna. Blanda i maizena.
  2. Fördela marängsmeten i en cirkel på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 150°C, ca 2 timmar. Låt svalna.
  3. Garnering: Lägg upp på ett tårtfat och garnera med vispad grädde, hallon och hyvla över mörk choklad.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.