Yoghurt- och marängtårta
Smarrig marängtårta med vit choklad och yoghurtfyllning. Toppas med kolasås, hallon och silverkulor. Tårtan blir en vinnande avslutning på vilken middag som helst.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007
Ingredienser
8 portioner
6 äggvitor
2 dl strösocker
2 dl kokosflingor
margarin till formen
kokos till formen
200 g vit choklad
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1 paket halvtinade hallon (à 250 g)
kolasås och silverkulor till servering
För alla
Yoghurt- och marängtårta är glutenfri men innehåller mjölk och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Det kan vara svårt att få loss marängbottnen från plattan i springformen. Låt den i så fall vara kvar. Hallonen får gärna vara lite frysta, det ger en fräsch känsla åt rätten.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Denna tårta är mycket enkel och härligt god även utan kolasåsen som jag uteslöt.
Ann-christin
2007-10-20