Marängparfait med hallon och choklad

Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
10
Marängparfait med hallon och choklad

En riktigt smarrig och härlig parfait med smak av maräng, hallon och choklad. Marängparfaiten passar utmärkt att servera som dessert eller efterrätt vid festligare tillfällen.

Marängparfait med hallon och choklad

Ingredienser

4 portioner
2 dl  vispgrädde
1   äggvita
1 dl  socker
250 g  hallon
100 g  finhackad mörk choklad
2 msk  konjak eller whiskey

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott! Gick på tipsen nedan och minskade mängden choklad. Bytte även konjaken mot 1cl mörk rom.

Sanne

2022-12-31

Detta är det godaste jag ätit på länge! Alla våra vänner tyckte att det var riktigt gott! Minska bara mängden choklad och cognac så blir det perfekt!

Ewa

2008-03-19

Hade väl för höga förväntningar, men detta tycker inte jag var någon höjdare. Kommer inte att göra det igen.

Gunnel

2008-01-02

Testa liknande recept

Hallonparfait
Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransparfait
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng
Betyg 3.6 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärsparfait med sommarbär och havreflarn
Betyg 3.2 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brownieparfait med limemarinerade jordgubbar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga